Drink Water is een project voor en door jongeren rond 9 jaar. Het doel is dat we samen gezond drinken, kraanwater. En dat allemaal in aansluiting op voldoende bewegen en gaan voor gezonde voeding. De uitvoering van Drink Water is al een hele poos op gang in de Maastrichtse regio. Het meest opvallend is de tekst op de shirts van de MVV-spelers en de duizenden bidons die circuleren in de regio. En wat dacht je van de Drink Water toek-toek, dat blauw-witte vehikel waarmee op sportdagen en feestjes het water op smaak wordt gemaakt door fruit te mixen. Zo zul je nog veel meer gaan horen over Drink Water want een groot team is elke dag actief met het aanmoedigen van gezond drinken.

Op deze site vind je allerlei tips en thema's die helpen om jongeren aan gezonde drinkgewoonten te krijgen. Een lastige en belangrijke doelstelling die vraagt om aandacht uit alle hoeken. Zowel thuis, als op school, in de familie, op de sportclub als ook bij de arts, de buurtvereniging en vele andere partijen.

FullSizeRender 5 kopie.jpg
Stichting SMPM heeft diverse Vespa's in roulatie, die gezond kraanwater en groenten promoten.


Het project is een initiatief van de Stichting SMPM uit Maastricht. Deze stichting initieert nog een hele reeks maatschappelijke projecten, die allemaal bijdragen aan het vitaal, sociaal en gezond houden van de Maastrichtse samenleving. Met Drink Water vindt de stichting optimale aansluiting met vele Limburgse jongeren. En levert daarmee een bijdrage in de strijd tegen obesitas en andere welvaarts-ziekten. SMPM werkt samen met onder meer het programma COACH Maastricht UMC+, JOGG Maastricht, GGD, Leger des Heils, Mosae Vita, Provincie Limburg, Stichting Elisabeth Strouven en vele andere partijen. De uitvoering van het Drink Water project wordt gecoördineerd door T36 Media.

Deel dit weetje!