Schermafbeelding 2017-01-20 om 21.24.52.png

Ken je de loop-wedstrijd Zweit veur Leid..? Meer dan 1.300 mensen hebben mee gerend, op die mooie, koude zondag van 15 januari. En het is al voor de 23e keer dat dit evenement wordt georganiseerd.

En dit jaar is het wel heel bijzonder verlopen. Een grote groep renners heeft het bekende T-shirt gedragen: Drink Water. Je kent het vast van MVV, dat rode T-hirt met de rennende held 'Gamin' er op gedrukt. Op de foto zie je hoe rood dat wordt, al die T-shirts bij elkaar.

IMG_2072.JPG

Op deze foto zie je de mannen van de T-shirt balie van Trajekt. Jij zegt je maat en zij zoeken het juiste shirt. Wist je dat Zweit veur Leid wordt georganiseerd voor het goede doel? Zo is er afgelopen zondag meer dan 11.000,- Euro bij elkaar verzameld. En dat geld zal gebruikt worden om onze asielzoekers in Maastricht te helpen met opleidingen en leuke dingen voor de vrije tijd in het Asiel Zoekers Centrum (AZC). De kinderen van de asielzoekers zelf hebben ook mee gerend en liepen best wel vooraan. Terwijl zij het koude weer van Nederland helemaal niet zo gewend zijn.

De route gaat over paden en wegen, langs bossen en sportvelden. Door tunneltjes en over bruggetjes. Als je volgend jaar ook in de kopgroep wilt meerennen, kun je maar beter één liter water per dag gaan drinken. En ook nog één uur lekker bewegen elke dag. En als je ook nog één kilo verse groente en fruit eet, zit je bij de winnaars. Dat zul je zien.

Schermafbeelding 2017-01-20 om 21.22.32.png Schermafbeelding 2017-01-20 om 21.23.07.png Schermafbeelding 2017-01-20 om 21.23.53.png

Je ziet het, de rode shirts liggen vaak op kop. Of ze halen de anderen in. Doe je volgend jaar ook mee met Zweit veur Leid? Je hoeft niet te winnen hoor. Als je maar meedoet voor het goede doel. En dagelijks een uur beweegt. En een liter water drinkt. Dan past dat T-shirt jou ook, dat zul je zien.